O TASTE Wilanów
TASTE po angielsku znaczy SMAK. I w życiu tak naprawdę wszystko jest kwestią smaku. Naszym celem było stworzenie restauracji, w której idealnie współgrałyby ze sobą smak podawanych potraw, niepowtarzalny wystrój wnętrza i gościnność. Takiej, w jakiej sami chcielibyśmy jadać i spotykać się ze znajomymi.
TASTE Wilanów jest położony w Miasteczku Wilanów, ale wyśmienitą kuchnią i subtelną atmosferą przyciąga gości z całej Warszawy. To idealne miejsce zarówno na śniadania, obiady biznesowe, bankiety, czy posiłek w gronie najbliższych.
TASTE Wilanów jako jedna z pierwszych polskich restauracji zaczęła promować najnowszy światowy trend Honest Cooking. To połączenie znanego już stylu Slow Food z ogromną dbałością o jakość produktów i wykorzystanie ich w kuchni.
ZESPÓŁ
Zespół TASTE Wilanów składa się z osób, dla których gastronomia to nie tylko możliwość zarabiania pieniędzy, ale również sposób na życie. Zatrudniamy ludzi, którzy podobnie jak my, z pracy w restauracji i kontaktu z gośćmi czerpią radość i którzy każdy dzień będą traktować jak możliwość poznania i nauczenia się czegoś nowego.
PAWEŁ MATUSIK
- Gotowanie i podróże kulinarne po świecie są jego pasją. W różnych zakątkach świata poszukuje lokalnych specjałów, odkrywa nowe smaki. Jego zdaniem w każdej kuchni można znaleźć coś interesującego. Wiedzę o zarządzaniu projektami z zakresu hotelarstwa i gastronomii zdobywał w Polsce i za granicą. m. in. w warszawskich hotelach Sheraton (sieć Starwood), Hyatt Regency Warsaw, w szwajcarskim hotelu Le Chateau d' Ouchy, w firmie Abbott & Emmel Consulting w Szwajcarii.
- W hotelach metody organizacji pracy dużych zespołów, tajniki obsługi klientów indywidualnych i korporacyjnych. W Abbott & Emmel Consulting zajmował się m. in. analizą strategii firm i poprawą jakości usług. Pracował też jako menedżer generalny w Pure Sky Club, gdzie był odpowiedzialny m.in. za realizację strategii innowacyjnego projektu na polskim rynku, nadzór i prowadzenie przetargów na zakup wyposażenia, oprogramowania, rekrutacji pracowników.
- Zanim rozpoczął pracę w gastronomii przez lata szkolił się na najlepszych uczelniach. W 2007 roku ukończył Swiss Hotel Management School w Caux w Szwajcarii, zrobił licencjat z zarządzania hotelami i restauracjami, a później MBA na szwajcarskim Northwood University w Montreux. Ma certyfikat amerykańskiego instytutu edukacyjnego hotelarstwa „Educational Institute of the American Hotel & Lodging Association”. Wiedzę z dziedziny gastronomii uzupełnił solidnym wykształceniem ekonomicznym na SGH.
PAWEŁ PACIOREK
- Jest prawnikiem z pokolenia na pokolenie, jednak jego pasja do gotowania zwyciężyła rodzinną tradycję. Zamiłowanie do dobrego jedzenia wyniósł z dzieciństwa, kiedy jako młody chłopak podróżował z rodzicami po świecie. Zwiedzenie restauracji i barów było nieodłącznym elementem tych podróży.
- Jest partnerem w spółce FoodCraft i współwłaścicielem sieci restauracji spod marki TASTE. W FoodCraft odpowiada za stronę koncepcyjną i prawną procesów inwestycyjnych. Zajmuje się rozwiązywaniem problemów prawnych, podatkowych, księgowością, tworzeniem umów z kontrahentami i podwykonawcami. Reprezentuje inwestorów przed urzędami, pomaga w uzyskaniu niezbędnych pozwoleń, w wyborze formy działalności gospodarczej.
- Pracował w jednej z największych międzynarodowych kancelarii prawnych Hogan Lovells LL.P. Specjalizował się w doradzaniu inwestorom w zakresie prawa nieruchomości, prawa budowlanego, ochrony środowiska. Zajmował się m .in. przygotowywaniem raportów due diligence, umów najmu, dzierżawy, sprzedaży nieruchomości oraz prawem spółek. Wcześniej doświadczenie zdobywał w Departamencie Prawnym w Banku Pekao S.A. Studia prawnicze ukończył na Wydziale Prawa i Administracji na Uniwersytecie Warszawskim.