Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia

George Bernard Shaw


MP_windows

KUCHNIA

  • TASTE Wilanów jako jedna z pierwszych restauracji w Polsce promuje najnowszy światowy trend Honest Cooking. To połączenie znanego już stylu Slow Food z ogromną dbałością o jakość produktów i ich wykorzystanie w kuchni.
  • Honest Cooking oznacza poszukiwanie najdoskonalszych produktów i wydobywanie z nich najlepszych naturalnych smaków. Dania serwowane w TASTE Wilanów powstają z najwyższej jakości składników przy użyciu najnowocześniejszych urządzeń i technologii stosowanych przez mistrzów światowej kuchni.
  • Produkty, z których powstają dania w naszej restauracji szef kuchni wybierał podczas swoich licznych podróży po Polsce i Europie. Osobiście poznał właścicieli ekologicznych gospodarstw uprawiających warzywa. Ryby i mięso sprowadza od zaufanych dostawców.
  • W TASTE można znaleźć szeroki wybór mięs, ryb i owoców morza. Steki powstają z sezonowanej wołowiny i są wysmażone dokładnie tak, jak życzą sobie tego goście. Szef kuchni zaskakuje gości ciekawymi potrawami, przyrządzonymi z produktów dostępnych w danym sezonie. W TASTE można się przekonać jak smakuje koniczyna łąkowa, fiołek wonny, kwiat pomarańczy czy nagietek lekarski.

MP_windows

STÓŁ SZEFA KUCHNI

  • TASTE Wilanów zaprasza Państwa do szczególnego miejsca - Stołu Szefa Kuchni. Stoi tuż przed ogromną, panoramiczną szybą oddzielającą restaurację od kuchni. Ci z Państwa, którzy przy nim zasiądą, będą mogli z bliska - jak widzowie w teatrze, oglądać kuchenne przedstawienie toczące się tuż za szkłem. Nasz zespół codziennie dają wyjątkowe show, tworząc sztukę z jedzenia.
  • W zachodnich restauracjach Stół Szefa Kuchni jest zazwyczaj zarezerwowany dla VIP – ów. W TASTE Wilanów każdy będzie mógł przy nim usiąść i poczuć się wyjątkowo. Wystarczy wcześniejsza rezerwacja.
  • Przy stole Szefa Kuchni zdradzamy niektóre tajniki swojej kulinarnej filozofii, doradzamy co zjeść, zaproponujemy wyjątkowe potrawy. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby posiłek przy Stole Szefa Kuchni był nie tylko ucztą dla podniebienia, ale też przeżyciem estetycznym.
  • Stół ma wyjątkowy design, jest długi na ponad dwa metry, wykonany z drzewa akacjowego. Nad nim swoje ramiona rozpościera przepiękna lampa Vibia Rhytm, znanej na całym świecie hiszpańskiej firmy Vibia. Lampa każdego dnia może wyglądać inaczej dzięki możliwości ułożenia ramion oprawy w dowolną kompozycję.

skylar_home

DESIGN

  • Wnętrze TASTE Wilanów ma subtelny, ciepły klimat, dzięki połączeniu szkła, drewna akacjowego i grafitowego betonu. Zostało zaprojektowane w minimalistycznym stylu, bez krzykliwych dodatków. Dominują biel, czerń, grafit i naturalny kolor drewna.
  • Centralnym punktem restauracji jest kilkumetrowy, masywny, a jednocześnie elegancki bar zbudowany z drewnianych legarów. Za nim na antracytowej ścianie na podświetlanych półkach stoją alkohole pochodzące z całego świata. Legary na ścianach zostały wykonane z tego samego drewna co bar. To bardzo twarde, wytrzymałe drewno akacjowe, o wyjątkowym kolorze.
  • Robione na zamówienie stoliki zostały specjalnie tak zaprojektowane, abyście czuli się Państwo przy nich komfortowo. Siedziska krzeseł nie są ani za twarde, ani za miękkie, mają idealną długość i szerokość. Zależało nam, żeby były wygodne dla gości o różnych sylwetkach i wzroście. Zanim wybraliśmy krzesła, testowaliśmy je, sadzając przy nich naszych znajomych i współpracowników.
  • Tych z Państwa, którzy będą chcieli uczcić wyjątkową okazję, albo po prostu rozkoszować się jedzeniem w specjalnym miejscu zapraszamy do Stołu Szefa Kuchni. Nad nim swoje ramiona rozpościera nowoczesna, oryginalna lampa Vibia Rhytm, która dzięki ruchomym elementom codziennie może przybierać inny kształt.

trojan_home

BAR

  • Kilkumetrowy, oryginalny, elegancki bar stoi w centralnym punkcie restauracji. Jest zbudowany z masywnych drewnianych legarów. Za nim na antracytowej na podświetlanych półkach stoją alkohole z całego świata. Z pewnością każdy znajdzie tu coś szczególnego dla siebie.
  • Gwatemalski Rum Zacapa XO dojrzewał w dębowych beczkach aż 25 lat. Jest produkowany systemem solera, który polega na mieszaniu młodych roczników ze starszymi. To zapewnia ciągłość jakości i nadaje Zacapie wyjątkowy smak, w którym idealnie łączy się owocowa nuta ze słodyczą i goryczką.
  • Miłośnicy whisky mogą skosztować np. znakomitego Jack Daniel's Single Barrel. W barze będą również inne szlachetne trunki, takie jak dwunastoletnia Metaxa Grand Reserve, Hendrick's Saffron Gin, Tanqueray No. Ten, Tequila Patron.
  • Miłośnicy kawy z pewnością docenią latte czy espresso przyrządzone z wysokiej klasy ziaren włoskiej kawy Cellini. Dla osób, które chcą się zdrowo odżywiać, barman ma specjalną propozycję świeżo wyciskanych soków oraz koktajli owocowych, warzywnych, owocowo – warzywnych.

manhunt_home
2015 © TASTE